Tippek egy raktári tároló rendszer kiválasztására

Mérlegelje lehetőségeit - Anaizálja szükségleteit

Kardex Remstar raktári tároló rendszer

Egy raktármenenedzsment rendszer nagyon fontos a legtöbb raktárnak és szükséges a raktár operációkhoz és tárolási célokhoz. Manapság, sok raktármenenedzsment rendszer ismert és mert sok van belőlük, a rendelést felvevő rendszerektől a táróló rendszerekig, nehéz lehet kiválasztani a megfelelő rendszert és valójában, sok ember követ el hibákat a választásukat illetően. De, hogy elkerüljük a súlyos hibákat, mindig emlékezzünk hogy megfontoltan válasszunk a következő tippekhez ragaszkodva:

  • Választás alapos kutatás alapján. Ez egy nagyon lényeges tipp amikor egy raktármenedzsment rendszert választunk ahogy ez arra utal hogy csináljuk meg a házifeladatunkat. Más szóval, fontos hogy sok információt gyűjtsünk a raktármenedzsment rendszereket illetőleg, ez szükséges mielőtt kiválasztanánk akármilyen ismert rendszert. Az alapos kutatás pedig arra utal, hogy információt kell gyüjteni a rendszer minőségéről vagy megvizsgálni, hogy a rendszer hogyan szerepel amikor működik. Ez arra is utal, hogy meg kell tudni, hogy a rendszert hogyan lehet működtetni és hogy felhasználóbarát-e vagy nem, vagy a rendszer mennyire biztonságos a termékek számára.
    Sok lehetőség van arra, hogy alaposan utánna nézzünk a raktármenedzsment rendszereknek. Az egyik, hogy folyóiratokat olvasunk a rendszerekről. A másik, hogy ajánlólevelet olvasunk a rendszerről különösen azoktól a ratártulajdonosoktól akik már használják az adott rendszert a saját raktárukban. Ez azért hasznos tipp mert segít megismerni a rendszert mielőtt kipróbálná.
  • Mérlegelje lehetőségeit. Egy másik hasznos tipp egy raktármenedzsment rendszer kivlasztásához, hogy mérlegelje a lehetőségeket különösen, hogy milyen rendszert fog kiválasztani, manuális vagy az automatizált modellt. A manuális a hagyományos és egyszerű tároló szekrényekre utal ahol a munkások manuálisan tudják tárolni a tárgyakat. Az automatizált a szállító rendszerekre utal ahol a tárolódoboz vagy láda könnyen megközelíti a munkást. Önnek kell eldöntenie, hogy automatizált legyen-e a rendszer vagy nem vagy, hogy megengedheti-e a pénztárcája vagy, hogy az Ön üzletének mire van szüksége.
  • Anaizálja szükségleteit. egy másik jó tipp egy raktármenedzsment rendszer kiválasztásához az, hogy analizálja szükségleteit. Sőt mi több, ez szökséges Önnek ahoz kitudja választani a megfelelő raktermenedzsment rendszert ami illik az Ön üzletéhez és azokhoz a feladatokhoz amiket az Ön raktármenedzsmentje igényel.
  • Ne a lehető legolcsóbbat válassza. A raktármenedzsment rendszerek nem olyanok mint azok a tárgyak amiket a boltból vesz meg ahol választhatja a legolcsóbbat. Emlékezzen rá, hogy ez jelenti a biztonságát a termékeienek és dolgozóinak. Ha rossz rendszert választ az az üzletének a végét is jelentheti. Tehát, amennyire lehetséges, ne a lehető legolcsób raktármenedzsment rendszert válassza és helyezze a minőséget és a teljesítményt az ár elé. De ne legyen túlságosan bőkezű sem, hogy egy nagyon drága raktármenedzsment rendszert válasszon ki különösen ha üzlete nem igényel egy drága rendszert.

Brosúra letöltése