Dolgok amiket tudnia kell a raktár tárolási rendszerekről

Raktári tároló rendszer előnyei

Kardex Remstar raktár tárolási rendszerekről

Egy raktári tároló rendszert szintén nevezhetünk raktár menedzsment rendszernek is mivel ez a tárolási felszerelésre utal ami segít, hogy könnyen tudja kezelni a raktárát és hogy a munkásokat és a termékeket biztonságban tudja a raktárában.

Milyenek az általános típusai egy raktári tároló rendszernek és mire lehet őket használni?

  • Tároló szekrény. A tárolószekrényeket arra szokták használni, hogy kissebb vagy nagyobb tárgyakat tároljanak bennük a szekrények máretétől függően.
  • Raklap tároló rendszerek. Úgy működik mint egy szekrény amikor tárolásra használják az egyetlen külömbség az hogy szekrények helyett, a tárgyak raklapokon vannak és, hogy állványokon vannak tárolva, a rendetlenség elkerülése végett.
  • Lépcsős tároló rendszerek. Ez a falyta tároló rendszer több helyet biztosít a raktárnak, hogy a tárgyakat magasan egymásra lehessen pakolni.
  • Automatizált rendszer. Ez akármilyen tároló felszerelésre utal a raktárban amik automatikusak vagy automatikusan lehet működtetni.


Raktári tároló rendszer előnyei

Egy raktári tároló rendszer az egyik legjobb raktározási megoldásnak számít a sok előny miatt amit a raktártulajdonosoknak tud ajánlani. Az előnyök a következők:

  • Egy minnél jobban rendezett raktár. Egy raktári tároló rendszer rendezettebbé teszi a raktárat. Valójában,  a rendezése egy raktárna a fő célja egy ilyen raktrári tároló rendszernek és azért találták ki őket hogy a raktártulajdonosoknak és dolgozóknak a vezetés vagy fenntartás kényelmét nyújtsák. Nehéz lehet úgy vezetni és fenntartani egy raktárat, hogy a termékek teljesen rendezetlenek mivel a tároló rendszerek tudnak segíteni, hogy Önnek egy rendezett raktára legyen, Ön mentesült lesz a raktár fenntartsát okozó stressztől.
  • Egy biztsonságosabb raktár a termékeknek és munlásoknak. Egy raktári tároló rendszer a raktárt rendezetté teszi és egy rendezett raktár biztonságosabb ami azt is jelenti, ogy nincs rendetlenség ami fenyegetné a munások biztonságát munka közben. Plusz, ezekkel a rendszerekkel,a termékek is biztonságban és védve vannak ahogy a megfelelő helyükre vannak rakva.
  • Idő és energia megtakarítás. Egy raktárat fenntartani lehet nagyon időigényes különösen ha Ön manuálisan követi az összes tárgyat és manuálisan mozgatja őket. De ha Önnek van egy raktári tároló rendszere akkor időt és energiát spórolhat meg mivel könnyebb lennenyomon követni a tárgyakat, tároni vagy kivenni a tárolójukból.
  • Helymegtakarítás. Mivel egy raktári tároló rendszer rendezi a raktárt, ez szintén helyet takarít meg mivel ez a rendszer lehetővé teszi a tárgyak magasra halmozását. ahelyet, hogy összezsúfolnánk őket egy helyre a raktárt még zsúfoltabbá téve.


Amikor egy raktárat vezetünk, az nem elég hogy elképzeljük hogy sok terméket vagy tárgyat fogunk benne tárolni tehát kell egy nagyobb raktár. Inkább,szintén ell kell képzelnünk, hogy hogyan fogunk vezetni egy ekkora raktárat és ezért, ezért kel biztosnak lennünk abban, hogy van egy raktári tároló randszerünk ami szintén segít nekünk.


Brosúra letöltése