Egy hatékony raktározási rendszer jellemzői

A legjobb tárolási rendszer a raktár

Kardex Remstar Hatékony tárolási

Ha a termelésről, gyártásról és elosztásról van szó, a hatékony tárolás fontos ahhoz, hogy a tételeket és a dolgozókat biztonságban tudjuk, a könnyebb és gyorsabb komissiózáshoz, másszóval hogy a raktárt és a raktári feladatokat kezelhetővé tegyük. De amikor a hatékony tárolásról van szó, akár a tárolószekrényekben akár a komissiózó rendszerekben, stb. gondolkodik, egy csomó jellemzőre figyelnie kell annak biztosításához, hogy a tárolási rendszere valóban hatékony és tényleg segítheti önt abban, hogy a termékeit és a személyzetet biztonságban tudja, megkönnyítse és felgyorsítsa a komissiózást, miközben a raktárt is kezelhetőbbé tegye.

  • Erős és tartós szerkezet. Egy hatékony tárolási rendszer garantáltan erős és tartós felépítésű. Legyenek ezek szekrények, raklapok, stb. ezek úgy vannak megépítve hogy sokáig tartsanak és hogy a bennük/rajtuk tárolt anyagot biztonságosan tartsák. Egy rossz és gyenge tároló rendszerrel nem csak a benne tárolt árukban vagy tételekben eshet kár, de jó eséllyel a dolgozók biztonsága is veszélyeztetve lehet.
  • Helytakarékosság. Egy hatékony raktározási rendszer garantáltan helytakarékos is. Nem olyan nagy hogy kitöltse az egész raktárt, de nem annyira kicsi, hogy ne lehessen eltárolni a kis alkatrészeket és tételeket. Pont akkora méretűnek kell lennie, hogy minden meglévő áruját eltárolja, de ugyanakkor a raktárat is egy rendezettebb, kevésbé koszos állapotban és a dolgozók számára biztonságos környezetként tartsa meg.
  • Automatizált. Napjainkban a legtöbb ember sűrű időbeosztása és a fejlett technológia miatt, egy hatékony raktározási rendszer egyik jellemzője, hogy alapból automatizálva van. Ez annyit jelent, hogy az összes feladatát el tudja végezni, ami a tárolás, elosztás, stb. automatikusan. Ezáltal ön minden raktári feladatát könnyen végezheti, mert nincs szükség arra, hogy manuálisan helyezze el és rakja oszlopba a tételeket, egyik helyről a másikra mozgassa őket, stb. Mindössze annyit kell tennie, hogy működteti az automata tároló rendszert és így könnyedén mozgathat termékeket egyik helyről a másikra, vagy felpakolhatja magasra.
  • Biztonsági szerkezet. Vannak olyan raktározási rendszerek is, amik bizonyítottan erősek, ugyanúgy helytakarékosak és automatizáltak is, de az egyetlen hibájuk, hogy a formatervük bizonyítottan biztonsági kockázatot jelent. Megeshet, hogy a dolgozó kezét könnyedén felsérthetik, hegyes sarkaik vannak amibe a munkások vagy beverhetik a fejüket, vagy kisebb sérüléseket okoznak. Egy hatékony tároló nem csak az alapvető rendeltetésük terén hatékony, hanem a biztonságos tervezés tekintetében is.


Egy hatékony raktározási rendszer segíthet önnek értékelni minden raktározási rendszert, amit forgalomba hoztak. Az hogy egy raktározási rendszer automata vagy népszerű még nem jelenti azt, hogy az ön raktárába az a legjobb vagy leghatékonyabb. Először el kell végeznie a saját kutatását és értékelését ezekkel a rendszerekkel kapcsolatban, hogy megismerje a hatékonyságukat.


Referenciák
Hydravalve – gépalkatrészek és tartozékok hatékony raktározása

Hydravalve – gépalkatrészek és tartozékok hatékony raktározása

A Hydravalve ipari szereplőknek szállít alkatrészeket és tartozékokat csővezetékekhez és szelepekhez...


Continental - Tűzvédelmi rendszer kiépítése autóelektronikai részegységek biztonságos raktározására

Continental - Tűzvédelmi rendszer kiépítése autóelektronikai részegységek biztonságos raktározására

Continental Automotive Romania fő profilja autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramkö...


Frank Mohn - Alkatrészek testreszabott raktározása

Frank Mohn - Alkatrészek testreszabott raktározása

Frank Mohn – a búvárszivattyú rendszerek gyártója – a Kardex Remstar tároló rendszereinek széles kör...


Brosúra letöltése