Az elosztó raktár áttekintése

Időmegtakarítás és pénztakarékosság

Kardex Remstar elosztó raktár

Az elosztó raktár egy olyan épület, ahol az elosztásra váró tételeket tárolják. Másszóval, tárhelyként szolgál olyan termékek számára, amik a gyártótól az elosztóhoz kerülnek, mielőtt ezek a termékek a különféle kiskereskedelmi ügyfelek felé továbbítódnak. Például, miután a gyártó legyártja a termékeket, el szeretnék terjeszteni a fogyasztóik között az egész világon és hogy ezt megtehessék, ezeket az árukat vagy tételeket egy bizonyos térség elosztójának szállítják le. Ilyen hatalmas mennyiségú termék és tétel terjesztéséhez a forgalmazónak szüksége van az elosztó raktárra, ahol könnyedén tárolhatja ezeket az árukat, mielőtt leszállítja őket a kiskereskedelmi boltokba. A legtöbb elosztó raktárban van raktározó rendszer is, hogy megkönnyítse, biztonságosabbá és kényelmesebbé tegye az áruk és tételek tárolását.

Ki használ elosztó raktárt?

  • A gyártó cég. Ők arra használják a raktárt, hogy az általuk legyártott árukat és tételeket tárolják, amik az elosztóknak szállítanak.
  • Külső forgalmazó cégek. Ezek azok a szervezetek, akikhez a gyártók szállítják a termékeiket. Ezek a szervezetek felelősek azért, hogy a gyártó cégtől származó bizonyos áruk és termékek számára helyet biztosítsanak.
  • Kiskereskedelmi boltok. Ez azokat a boltokat jelenti, amik kiskereskedelmi termékeket adnak el. A tételek amiket általában az elosztó raktárba helyeznek azok, amiket eladnak. Azért használják a raktárat, hogy tárolják a meglévő készletüket vagy a leltárt.


Az elosztó raktárral járó előnyök

A forgalmazó központoknak vagy cégeknek szüksége van egy elosztó raktárra, ha igénybe akarják venni ezeket az előnyöket:

  • Időmegtakarítás. Egy elosztó raktár valóban rengeteg időt spórolhat a forgalmazóknak, ha az összes tétel forgalmazásáról van szó. Ez azért van így, mert nem kell többé turkálniuk a tételek között csak azért, hogy leszállítsák őket a különféle kiskereskedelmi boltoknak. Más szóval, az elosztó raktár a tárolási rendszerével kényelmet biztosíthat, mivel a tételeket és termékeket eloszlatja és rendezettebbé teszi. Rengeteg időt és erőfeszítést megspórol a dolgozóknak, miközben a termékek forgalmazásán vagy kezelésén fáradoznak.
  • Pénztakarékosság. Az elosztó raktár a legjobb megoldás az áruk vagy a termékek védelmére, amiket a forgalmazók próbálnak terjeszteni a kiskereskedők között. Ha önnek van egy elosztó raktára, azzal biztostja hogy minden áru jó állapotban van tartva és megőrzi a minőségét. Ez azért van, mert az elosztó raktár ezeknek a céloknak az elérésére van építve. Ezeket általában a megfelelő hőmérsékletre építik, tehát segítenek a forgalmazóknak elérni a céljukat a termékek minőségmegőrzését és jó állapotát illetően. Így tehát, egy rakás pénzt spórolnak, mivel kiküszöbölik a romlott ételeket és a sérült tételeket.
  • Nyugalom. A technikai előnyök mellett amiket valószínűleg ön kapni fog egy elosztó raktárral, profitálhat a valódi megnyugvásból is, amit nyújtani fog. Mivel az árui és termékei megfelelően védettek, rendezettek és ugyanakkor biztonságban vannak, mivel a beosztottjainak nem kell annyi erőfeszítést és időt áldoznia, ön megnyugodhat, mert az üzlete haladni fog.

Brosúra letöltése