Kapcsolat

  +36 23 507 153

kapcsolatfelvétel

100%-osan hibamentes

A Kardex Remstar intralogisztikai megoldásai elektronikai gyártók számára.Neuburg a. d. Kammel, 2014. 07. 01. Az elektronikai termelés során nagy mennyiségű SMD tekercs feldolgozása történik rövid idő alatt. A gyártósorok just-in-time rendszerben történő feltöltéséhez óránként több száz műveletre van szükség. Az iparágon belül nagy nyomás van a költségeken. A lehetséges megtakarítás leginkább az intralogisztikában rejlik, ahogy a Kardex Remstar tárolási és visszakeresési megoldásai is mutatják.

Annak ellenére, hogy csak néhány percet, vagy akár másodpercet vesz igénybe a nyomtatott áramkörök feltöltése, a félvezetők gyártásakor az upstream és a downstream folyamatok több órát is felemésztenek. Ha véletlenül rossz komponensek kerülnek beszerelésre, a ráfordított idő és költségek rövidesen követhetetlenek lesznek. Az elektronikai gyártók számára abban rejlik a kulcs, hogyan futassanak gyakori rendszerességgel hatékony folyamatokat, miközben elkerülik a késleltetett rakodási eljárások okozta hibákat és leállásokat. Továbbá, annak érdekében, hogy kivédjék az esetleges kártérítési igényeket, biztosítani kell a teljes nyomon követhetőséget.

A Kardex Remstar személyreszabott raktározási és visszakeresési megoldásokat kínál az elektronikai gyártás területén. Wolfgang Zeller, a Kardex Remstar SMD kezelésének egyik szakértője kifejti: "A rendszereink különösen alkalmasak olyan elektronikai gyártók számára, akik egyidőben számos gyártósort működtetnek és nagy mennyiségben van szükségük különböző SMD tekercsekre." A Kardex Remstar célja, hogy felgyorsítsa és leegyszerűsítse az SMD tekercsek kezelését, még akkor is, ha az egész folyamat rendkívül összetett.
"Minél egyszerűbb egy megoldás, annál kevesebb a hiba," nyilatkozza Zeller Úr. A siker kulcsa, hogy Kardex Remstar megoldásai összehangolják a raktár rendszerek zökkenőmentes együttműködését, mint például a Megamat RS tároló páternoszter vagy Shuttle XP tároló lift, valamint a szoftvert és az intelligens folyamat tervezést. A raktári automata a termelési környezetben telepíthető, és akár 85 százalékkal kevesebb helyet foglal.

Hangvezérelt kigyűjtés és ellenőrzés
A nyomtatott áramköri lapok felszereléséhez használt komponensek ugyan egyre kisebbek lesznek, de ezen apró részek beszerzési és kezelési költsége annál magasabb. Éppen ezért az SMD tekercsek hibamentes visszakeresése a gyártási folyamat egyik legnagyobb kihívása.
A Kardex Remstar iparági szakértői olyan vezérlő rendszereket részesítenek előnyben projektjeik számára, mint például a Pick-by-voice, vagyis hangvezérelt kigyűjtés. Ha mindezt az SMD tekercsek visszakeresése során egy dupla ellenőrzéssel társítják, a komissiózó kocsiról történő kigyűjtés során a hibaszázalék nullára csökkenthető.

Intelligens szoftver használatával irányított folyamatok
A nyomtatott áramköri lapok telepítése után azon SMD tekercsek, melyek addig fel nem szerelt alkatrészeket tartalmaznak, könnyedén visszahelyezhetőek a raktárhelyre.
A tárolási és visszakeresési folyamatot a Kardex Remstar saját SmartPick 5200 szoftvere végzi, amelyet kifejezetten az elektronikai gyártás számára fejlesztettek ki. A SmartPick 5200 folyamatosan regisztrálja a raktárban lévő készleteket és figyeli a tárolt áru adatait, valamint azt is, hogy mennyi ideig használják őket.
A rendszer dokumentálja a különböző termelési megrendelésekhez rendelt különböző anyagokat, meghatározza a rendelkezésre álló alkatrészeket és lefoglalja a további megrendelésekhez szükséges árukat. Minden hiányzó készletet azonnal jelent és megrendeli az anyagot. A szoftver használatának az eredménye: egyszerű és áttekinthető szedési folyamatok és az SMD tekercsek 100 százalékosan hibamentes visszakeresése a komissiózási folyamathoz.

50 százalékkal nagyobb teljesítmény
A SmartPick 5200 használata lehetővé teszi a visszakeresési és gyártási folyamatok párhuzamosítását.
Az operátorok a különböző raktári automatákból párhuzamosan is visszakereshetik az SMD tekercseket, a megfelelő sorrendben feltölthetik azokat a komissiózó kocsikra, és visszahelyezhetik őket a raktár rendszerbe miután a telepítési folyamat befejeződött. Így az átmenő teljesítmény átlagosan mintegy 50 százalékkal növelhető.

ESD kivitel és alacsony relative páratartalmon történő tárolás
A Megamat RS és a Shuttle XP tároló rendszereket ESD kivitelben kínáljuk, ezzel megakadályozható az elektrosztatikus töltés felhalmozódása. Mivel a komponensek nedvességre való érzékenysége problémát jelenthet, a Kardex Remstar kifejlesztette azon megoldásait, amelyek kevesebb mint öt százalék relatív páratartalmat tartanak fenn.
Az összes raktári automata megfelel a JEDEC szabványnak.

More information:
100%-osan hibamentes 173 KB
 
OK